Ladislav Lörinc

S územím v Drocárovom parku máme smelé plány

Komunitná kaviareň v Drocárovom parku je náš najväčší investičný projekt tohto roku. Celkové investičné náklady sú viac ako 100.000€ z rozpočtu Mestskej časti KVP, vďaka schváleniu našimi miestnymi poslancami.
Chceme tu vytvoriť kvalitné zázemie pre našu komunitu, športovcov, rodiny a najmä mamičky s deťmi. Drocárov park má potenciál, ktorý chceme rozvíjať. Táto kaviareň bude slúžiť ako základná infraštruktúra pre športovú aj parkovú časť tohto vnútrobloku.
Ide o zásadnú rekonštrukciu budovy a radikálnu zmenu vybavenosti tohto územia. Možno aj preto nám to trvá trošku dlhšie a pracujeme na tom už 2 roky. Plánovanie. Návrhy. Verejné obstarávanie. Schvaľovanie. Povolenia. Na dobré sa čaká, že?! Pôvodne sme si mysleli, že vymaľujeme a bude dobre. Po dlhých diskusiách a sedeniach nad rozpočtom sme si ale povedali, že keď už niečo robíme, urobme to raz a poriadne. Nech po nás niečo ostane. Tak, ako sa patrí.
Snažili sme sa osloviť aj sponzorov, partnerov, ale nikto nemal záujem podporiť dobrú vec a podieľať sa na spolufinancovaní. V grantoch sme neuspeli. Napriek tomu sme ale do toho išli. Občas keď vidím v TV reklamy “ako eurofondy” pomáhajú pousmejem sa, lebo tu máme pripravené krásne projekty a keď si nepomôžeme sami, nepomohol nám doteraz nikto.
Nateraz ide všetko na tejto stavbe podľa plánov a harmonogramu (našťastie, pfuj, pfuj, pfuj), aj keď nám tam neprajníci posielajú kontroly inšpektorátu práce alebo sa zlodeji snažia ukradnúť materiál. Áno, aj takí ľudia žijú medzi nami. Keď sa nerobí zle je, keď sa robí zle je.
Verím, že to ukončíme v plánovanom termíne -> polovica decembra <- firma Stavstar zatiaľ pracuje dobre a zodpovedne. Osadené boli nové okná, vybudované sú nové priečky a pracuje sa na zateplení a fasáde.
S našimi poslancami potrebujeme ešte diskutovať a nájsť zhodu na forme budúceho fungovania tohto priestoru. V zime nás čaká vnútorné vybavenie kaviarne a interiérové práce.
Novinkou sú aj 2 ks bezpečnostných kamier, ktoré po novom monitorujú túto budovu aj priľahlé športoviská. Napojené sú na centrálny pult Mestskej polície a realizáciu zabezpečovala firma Antik, s.r.o.
Vďaka grantu v hodnote 5.000€ od KSK a našim poslancom, ktorí schválili spolufinancovanie (15.000€) pribudne aj prvá kontajnerová šatňa pre športovcov. Na jar 2022 by sme chceli byť v plnej prevádzke.
Držme si palce.
Sídlisko KVP posunieme vpred.

Zdielať:

Ďalšie články

DENNÍK STAROSTU – TÝŽDEŇ 36/2023

Tak to bol teda epický týždeň! Kde mám začať svoje písanie? Zelená strecha na Miestnom úrade je už skoro dokončená. Prístrešky na zastávkach MHD pribúdajú

DENNÍK STAROSTU – TÝŽDEŇ 34/2023

Verím, že si plnými dúškami užívate záver leta. Budúci týždeň nás čakajú 2 významné štátne sviatky a tým pádom aj 2 dni pracovného pokoja. Deťom