Ladislav Lörinc

DENNÍK STAROSTU – TÝŽDEŇ 47/2021

Každý deň sledujeme aktuálnu situáciu a nové opatrenia. Rozhodnutia musíme prijímať rýchlo, v tom najlepšom vedomí a svedomí. Aj preto sme pristúpili k obmedzeniu pohybu na Miestnom úrade KVP. Ak potrebujete niečo súrne vybaviť – dohodnite si prosím termín. Viď inštrukcie nižšie. Chceme tu byť pre Vás aj naďalej a preto sa rovnako ako vy, aj my potrebujeme chrániť. 🙏
 
Tento týždeň ma navštívil aj technický riaditeľ firmy KOSIT, a.s., ktorý ma informoval o momentálnej vážnej situácii vo firme. Ani im sa nevyhýba COVID-19 a v poslednej dobe majú výpadky u vodičov, aj pri dodávke náhradných dielov.
 
Poprosil ma, aby som občanom komunikoval, že zber a odvoz komunálneho a separovaného odpadu bude prebiehať aj mimo tradičných dní a hodín. Ak komunálny odpad nevynesú podľa harmonogramu, t.j. v utorok – štvrtok – sobotu, prídu aj iný deň a budú tak robiť až do 22:00 hodiny. Okrem vývozu skla, aby Vás nerušili v noci. Zároveň ma požiadal, aby ľudia neblokovali svojim nezodpovedným parkovaním odvoz odpadu. Neparkujte pri kontajneroch, prosím!
 
Všetky možné problémy a nevyvezený odpad máme hlásiť priamo a budeme to riešiť „ad hoc“. Budú robiť, čo bude v ich silách, žiadajú však trošku porozumenia. Chápem to, sami máme problémy a viem čo to je fungovať v tejto dobe. My, budeme situáciu samozrejme monitorovať a poskytneme plnú súčinnosť, ak bude potrebné. Vy prispejte tým, že nebudete blokovať kontajnery a dáte nám konštruktívne a vecne podnet, ak niekde nebude odpad vyvezený.
 
Všetci urobíme čo sa dá, aby bolo dobre. Ak vznikne problém, neútočme zbytočne na seba navzájom, vyriešime to spoločne k Vašej spokojnosti. Na to sme tu.💪👍
 
Dávam do pozornosti 3 rýchle témy z posledného obdobia:
  • 🎯AD1: V utorok 30.11.2021 od 16:15 bude na našom Miestnom úrade očkovací tím KSK. Všetci, ktorí mali záujem očkovať sa na sídlisku mali možnosť sa prihlásiť. Chceme Vám aj takouto formou pomôcť v týchto ťažkých časoch.✌
  • 🎯AD2: V utorok bude zasadať Mestská rada mesta Košice a na programe je aj rozpočet mesta Košice na rok 2022.
  • 🎯AD3: Aktuálne prebieha osadzovanie vianočnej výzdoby na stĺpy verejného osvetlenia. Tešiť sa môžete aj na nové prvky. 🆕 ❄️
Čo sa udialo za posledný týždeň?
 
📌 MIESTNY ÚRAD BUDE OD ZAJTRA PRE VEREJNOSŤ ZATVORENÝ
Z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie bude Miestny úrad Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP od pondelka 29.11.2021 pre verejnosť zatvorený.
 
Úradné úkony, ktoré nemôžu byť vykonané zaslaním zásielky alebo emailom, či telefonicky si dohodnete na našich telefónnych číslach. Kolegovia sú Vám k dispozícii aj mailom, tak to prosím využite a zostaňte doma. Nič nie je teraz dôležitejšie ako chrániť svoje zdravie. Ďakujem Vám za pochopenie a trpezlivosť.
 
Podrobnejšie informácie nájdete zverejnené tu – https://www.mckvp.sk/obcan/1000934/
 
📌 MIMORIADNE ZASTUPITEĽSTVO O SENIOR DOME
Miestne zastupiteľstvo vo štvrtok zasadalo v mimoriadnom termíne kvôli problematike Senior domu. Poslanci schválili vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže (OVS) na predaj časti areálu bývalej materskej školy v Drocárovom parku a prenájom priľahlého pozemku. Ide v poradí o druhú takúto súťaž, ale s upravenými podmienkami.
 
Záujem mestskej časti zostáva rovnaký, nájsť spoľahlivého partnera, ktorý vybuduje bezpečné a moderné zariadenie pre seniorov. Verím, že sa to tento raz podarí.
 
Výzva na zapojenie sa do súťaže je zverejnená na našom webe tu – https://www.mckvp.sk/miestny-urad/predaj-a-prenajom-majetku/obchodno-verejne-sutaze/1000937/
 
📌 PROJEKT KVP POMÁHA V POZMENENOM REŽIME
Ako som Vám už prednedávnom avizoval, chceli sme pokračovať v projekte KVP pomáha, teda v organizácií viacerých zbierok, ktoré by v tomto neľahkom období pomohli tým, ktorí to potrebujú. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu a vyhlásený lockdown, však musíme pristúpiť k zmene podmienok a organizácie.
 
Zbierku šatstva rušíme, a zbierku trvanlivých potravín presmerujeme na finančnú pomoc, ktorú budete môcť poslať na účet nášho Občianskeho združenia. V vyzbieranej sumy následne nakúpime to, čo bude potrebné.
 
Čo sa týka zbierky pre psíkov, budete ju môcť podporiť kúpou produktov vo vybraných predajniach na našom sídlisku. Podrobnejšie informácie Vám prinesieme v priebehu nadchádzajúceho týždňa.
 
📌 VIANOČNÉ TRHY NA KVP NEBUDÚ ANI TENTO ROK
Ani v tomto roku nebudeme pre Vás môcť zorganizovať vianočné trhy na KVP. Všetci vieme, aká je aktuálna pandemická situácia a my si nemôžeme dovoliť vystavovať Vás ani nás žiadnemu riziku. Za súčasných podmienok situácie to jednoducho nevieme zorganizovať. Zodpovednosť je na prvom mieste.
 
Minulý rok som si vravel, že si to o rok spoločne vynahradíme, no žiaľ nedá sa. Poviem Vám, že ma to veľmi mrzí, pretože som sa na to úprimne tešil, že si spoločne užijeme tieto sviatky. Zdravie je však na prvom mieste. Dávajte na seba pozor, my Vám to vynahradíme hneď, ako to bude možné. Na to sa môžete spoľahnúť.
 
📌 NA ZIMNÚ ÚDRŽBU SME PRIPRAVENÍ
Aj keď to vonku tak aktuálne nevyzerá, sneženie môžeme predpokladať už v najbližších dňoch. Aj tohtoročná zimná údržba sa bude riadiť operačným plánom, ktorý stanovuje dôležitosť udržiavaných úsekov. Ručné čistenie schodov, dočisťovanie chodníkov, okolia zastávok MHD, škôl, kostola či nákupných centier budeme zabezpečovať prostredníctvom nášho Podniku služieb.
 
Strojovú zimnú údržbu bude zabezpečovať firma Geozem s.r.o. A samozrejme cesty, po ktorých premáva MHD bude mať na starosti mesto Košice, prostredníctvom firmy KOSIT, a.s. Pravidelne Vás budeme informovať, chcem Vás však tak ako vždy poprosiť o trpezlivosť, budeme robiť maximum.
 
📌 PRACOVNÉ STRETNUTIA V KOCKE
  • ✅ Zasadnutie Mestskej rady mesta Košice
  • ✅ Pracovné stretnutie s technickým riaditeľom fy. KOSIT
  • ✅ Pracovné stretnutie s poslancami k nášmu MieZ
  • ✅ Zasadnutie krízového štábu mesta Košice
  • ✅ Zasadnutie sociálnej komisie pri MieZ
📌 ČISTOTA & ÚDRŽBA SÍDLISKA
Aj napriek lockdownu sa snažíme udržiavať naše sídlisko čisté. Zamestnanci sociálneho podniku spolu s aktivačnými pracovníkmi sú v pohybe a robia, čo sa aktuálne dá. Klobúk dole pred nimi, naozaj. Výsledky ich práce nájdete na profile MČ v pravidelnom fotoreporte.
 
Prajem Vám úspešný začiatok pracovného týždňa. 😉👍
#Spoločne #posúvame #sídlisko #KVP #VPRED

Zdielať:

Ďalšie články

DENNÍK STAROSTU – TÝŽDEŇ 36/2023

Tak to bol teda epický týždeň! Kde mám začať svoje písanie? Zelená strecha na Miestnom úrade je už skoro dokončená. Prístrešky na zastávkach MHD pribúdajú

DENNÍK STAROSTU – TÝŽDEŇ 34/2023

Verím, že si plnými dúškami užívate záver leta. Budúci týždeň nás čakajú 2 významné štátne sviatky a tým pádom aj 2 dni pracovného pokoja. Deťom