Ladislav Lörinc

DENNÍK STAROSTU TÝŽDEŇ 30/2019 

✍️DENNÍK STAROSTU – TÝŽDEŇ 30/2019 ???

Tento týždeň to bude o čosi kratšie a uvoľnenejšie. Čerpal som letnú dovolenku, ktorá bola s mojou manželkou v podstate „honeymoon / líbanky?„.

Vrátil som sa oddýchnutý a „fresh“. Poviem na rovinu, že som tu už potreboval, lebo byť starostom je najmä veľká záťaž na psychiku. Ľudia sú rôzni a majú rôzne požiadavky, predstavy a merítka na miestny úrad a na starostu. Slušnosť sa už nenosí, hlavne vo virtuálnej komunikácii, kde je každý odborník a hrdina. Ťažko vyhovieť všetkým „starostom“ sídliska?. Niekedy len neveriacky krútim hlavou, že sme pranierovaní aj za to, že sa snažíme, komunikujeme transparentne a robíme, čo sa dá.? Máme sa hanbiť za to, čo sa podarilo? Prestať komunikovať? Viete čo? Budeme pokračovať, nenecháme sa znechutiť, ani demotivovať. To je najlepšia odpoveď na všetok „hate“. Práca a výsledky budú hovoriť za všetko✌️

Po návrate som samozrejme zistil stav úloh a dostal sa späť do pracovného rytmu.? Musím otvorene priznať, že som ani nechýbal. Moji kolegovia a všetci zamestnanci úradu odviedli kus dobrej roboty aj keď „kocúr nebol doma“? Vedel som sa a viem sa stále spoľahnúť. Tak to má byť a som hrdý, že tento náš pracovný team momentálne ťahá koľko sa dá (napriek uhorkovej letnej sezóne).✌️

ČO SA PODARILO ZA POSLEDNÝ TÝŽDEŇ?

? ČISTOTA A STAROSTLIVOSŤ O SÍDLISKO JE ZÁKLAD
Uvedomujem si, že možno nedokážeme vyčistiť všetko podľa predstáv, ale verte mi, že každý deň sa maká priamo v uliciach. Veľakrát sa nám stáva, že jeden deň vyčistíme a druhý deň nám píšete, že treba vyčistiť to isté miesto. Žiaľ, je to aj naša vizitka a mali by sme sa sami viac starať, aj keď žijeme v panelákoch.
Tu nájdete sumár a fotky z prác za tento týždeň: https://www.facebook.com/301381729988014/posts/2179237772202391/
?CHODNÍK K IHRISKU NA HÚSKOVEJ
Tento týždeň sme začali budovať chodník k ihrisku Húsková, ktorý je momentálne už skoro hotový. Mamičky s kočíkmi sa už nebudú musieť trápiť prechodom po štrku na tomto mimoriadne obľúbenom detskom ihrisku??
? SPOLUPRACUJEME S ODBORNÍKMI NA LÚKACH S LÚČNYMI KVETMI??
Náš prednosta Miroslav Michalus sa spolu so zástupcom riaditeľa košickej Botanickej záhrady Robertom Gregorekom, vybrali skontrolovať stav vybraných plôch, z ktorých by sme chceli postupne vybudovať na KVP kvitnúce lúky. Dohodli sa na ďalšom postupe a mňa mimoriadne teší Vaša pozitívna spätná väzba?
? TENISOVÉ IHRISKO OPÄŤ SPRÍSTUPNENÉ VEREJNOSTI? Po viac ako troch rokoch môžete opäť využívať tenisové ihrisko v areáli Drocárovho parku. Stačí, ak zavoláte? na tel.č➡️0905 711 298, bezplatne si dohodnete termín a môžete si prísť zahrať. Ihrisko je aktuálne otvorené od 8.00 do 20.30 hod.? Viac o našich športových plánoch sa dočítate tu: https://kosicednes.sk/…/na-kosickom-sidlisku-kvp-vynovili…/…
? DOKONČILI SME SPOMAĽOVACIE PRAHY NA ČORDÁKOVEJ A JASUSCHOVEJ ULICI. Nech slúžia?
? MESTO KOŠICE ZAČALO REALIZOVAŤ PRECHOD PRE CHODCOV A CHODNÍK K ZASTÁVKE NA JANIGOVEJ ULICI V SMERE DO MESTA. Dlhé desaťročia ľudia z Janigovej ulice chodili cez cestu bez pre chodu a v podstate po blate. Po rokoch sa opäť dá a mesto vypočulo naše požiadavky. Pevne verím, že prístup k zastávke (perníkovej?) bude čoskoro dostupný?
?METODICKÉ USMERNENIE od mesta Košice k preinvestovaniu 117.000 eur je už k dispozícii. Kritéria sú čerpania sú možno zbytočne náročné, ale splníme. S poslancami intenzívne diskutujeme konkrétne zámery.
?ÚČTOVNÁ UZÁVIERKA za rok 2018 a finančný audit sú už skoro hotové. Uzávierka je už hotová a zverejnená na webe MČ, výrok auditora bude k dispozícii takisto. Tento týždeň si dáme pracovné stretnutie s poslancami a dohodneme ďalší postup a termín zastupiteľstva v mimoriadnom termíne, ktoré bude v auguste.
?SPUSTILI SME SÚŤAŽ O NAJKRAJŠÍ BYTOVÝ DOM❗️
Mestská časť aj v tomto roku štartuje súťaž o ?najkrajší bytový dom a jeho okolie? a preto vyzývame všetkých Vás, aby ste sa zapojili. Tento raz budete o víťazoch rozhodovať aj VY. Prihlásiť môžete nie len seba ale aj svojich susedov, známych či blízkych. AKO?
?zašlite nám fotku, ktorú by ste radi prihlásili do súťaže na – sks@mckvp.sk do konca augusta
?napíšte nám k fotke svoje meno a priezvisko/ulicu a číslo bytového domu
… a sledujte našu Facebookovú stránku + web mestskej časti.Pretože po uzavretí súťažných fotografií (31.8 ), budete od septembra hlasovať o víťazoch aj VY! Vašim hlasom rozhodnete, kto ocenenie získa.

ČO SA UDIALO UPLYNULÝ TÝŽDEŇ?

ŠTVRTOK + PIATOK
Späť v práci. Množstvo papierov, veľa individuálnych stretnutí a kontrola progresu jednotlivých úloh. Bežná manažérska prax. V pondelok nás čaká tradičná porada s vedúcimi jednotlivých oddelení a potreboval som zistiť aktuálny stav a dostať sa do obrazu. Osobné stretnutia som si nedával, úrad je na prvom mieste. Budúci týždeň už fungujem v zaužívanom režime?

PONDELOK + UTOROK + STREDA = DOVOLENKA?✌️
Jordánsko?? bolo krásne, ponúklo vytúžený relax a oddych, ale aj nádherné zážitky a výlety za históriou. ???
?Historická PETRA bola očarujúca, jeden zo 7 novodobých divov sveta naozaj stojí za návštevu. Ten pohľad keď po hodine chôdze výjdete zo siqu a pred Vami stojí majestátna “pokladnica” alias Al Knazneh je ohromujúci?
?Púštna rezervácia WADI RUM nám ukázala tradičný život beduínov, západ slnka, zážitkové jazdy na pieskových dunách, ale aj miesta, kde sa točili filmové trháky✌?

#posúvame #sídliskoKVP #vpred

Zdielať:

Ďalšie články

DENNÍK STAROSTU – TÝŽDEŇ 36/2023

Tak to bol teda epický týždeň! Kde mám začať svoje písanie? Zelená strecha na Miestnom úrade je už skoro dokončená. Prístrešky na zastávkach MHD pribúdajú

DENNÍK STAROSTU – TÝŽDEŇ 34/2023

Verím, že si plnými dúškami užívate záver leta. Budúci týždeň nás čakajú 2 významné štátne sviatky a tým pádom aj 2 dni pracovného pokoja. Deťom